Mathieu van der Poel voegt twee crossen aan z'n programma toe (en komt komend weekend twee keer in actie)

Van Aert is weer even op stage, maar er is komend weekend een meer dan goede vervanger in het veld: ene Mathieu van der Poel...

mathieu van der poel

Eerder vandaag liet vader Adrie al weten alle vertrouwen in zoon Mathieu te hebben en ook met het zelfvertrouwen van Van der Poel zit het wel goed, want hij rijdt in het eerste weekend dat hij in actie komt (dat is dus komend weekend) meteen een dubbel programma.

Daar was eerst nog geen sprake van, maar een dag na z'n rentree bij de X2O Badkamertrofee-wedstrijd in Antwerpen verschijnt de wereldkampioen ook in de Super Prestige-cross van Gavere aan het vertrek. Van der Poel gaat zich op Eerste Kerstdag ook niet tegoed doen aan een eet- en drinkgelag, want hij voegde ook de Super Prestige-cross in Heusden-Zolder op Tweede Kerstdag aan z'n programma toe.

Het volledige programma van Van der Poel zie je hieronder. Net als Wout van Aert werkt hij toe naar het WK in Oosteinde. De twee treffen elkaar voor het eerst op 20 december tijdens de Citadelcross van Namen (bij de dikgedrukte crossen verschijnt Van Aert ook aan de start).

12/12: Scheldecross Antwerpen (X20)
13/12: Gavere (Super Prestige)
20/12: Citadelcross Namen (Wereldbeker)
23/12: Herentals (X20-trofee)
26/12: Heusden-Zolder (Super Prestige)
30/12: Bredene (Ethias Cross)
01/01: GP Sven Nys/Baal (X20)
09/01: NK veldrijden in Zaltbommel
23/01: Flandriencross Hamme (X20)
31/01: WK Veldrijden

Cyclocross
  • Cor Vos