AG2R-renner aangevallen door woedende automobilist: 'Sloeg me uit het niets in gezicht'

Een nare ervaring voor de Italiaan Andrea Vendrame.
andrea vendrame

Hij was maandag lekker aan het trainen in het Noord-Italiaanse regio Veneto toen AG2R-prof Andrea Vendrame (op de foto links naast Oliver Naesen) in een absurde situatie terechtkwam, zo meldt hij aan de lokale krant Il Gazzetino. "Vanuit het niets blokkeerde een auto de weg. De bestuurder stapte uit en sloeg me in het gezicht."

Helemaal perplex door de situatie beleefde Vendrame het in een waas. "Hij reed me klem. Uiteindelijk besloot ik maar te stoppen; anders had hij me misschien wel aangereden. Ik pakte m'n telefoon erbij en heb enkele foto's kunnen maken. Daarmee ga ik naar de politie om aangifte te doen. Ik hoop dat er meer getuigen zijn. Het was een man in een Volvo met een accent uit de regio hier."

Het was niet voor de eerste keer dat de 26-jarige Vendrame een nare ervaring met een auto op de weg had. In 2016 werd hij al eens aangereden. "Toen vloog ik met m'n hoofd door de ruit. Ik heb sindsdien veel littekens in m'n gezicht end heb daarom een baardje. De automobilist van deze keer sloeg me op dezelfde kant van m'n gezicht. Het is een beetje opgezwollen, maar voor de rest ben ik oké."

  • Andrea Vendrame

Laatste nieuws