Cameron Vandenbroucke stopt met koersen: 'Negatieve berichten raakten me enorm'

Na twee seizoenen bij Lotto-Soudal stopt Cameron Vandenbroucke (21) met koersen. De dochter van Frank Vandenbroucke gaat zich richten op haar studie en hoopt met haar diploma in de wielerwereld te kunnen blijven werken.
Cameron Vandenbroucke stopt met koersen: 'Negatieve berichten raakten me enorm'

Vandenbroucke werd twee jaar geleden prof bij Lotto-Soudal Ladies, maar kende geen makkelijke start. Ze brak al snel een pols en kwam naar eigen zeggen daardoor nooit in haar wedstrijdritme. "Veel mensen vergeleken me met mijn vader, nog voor ik mijn eerste wedstrijd had gereden. Iedereen dacht dat ik onmiddellijk een wedstrijd zou winnen, omdat ik de dochter ben van Frank Vandenbroucke", vertelt ze aan Sporza.

Ze vertelt dat ze het naast de koers ook lastig had, vooral door de dingen die over haar gezegd werden. "Op sociale media kreeg ik veel commentaar: "Ze heeft weer moeten opgeven." Er zaten veel gemene berichten bij", legt ze uit. "Ik bekijk altijd alle commentaren op sociale media en die berichten hebben me telkens enorm geraakt. Alle renners en atleten in het algemeen krijgen commentaar op sociale media. Ik weet dat je dat allemaal niet moet lezen. Maar dat deed ik wel en ik had het er moeilijk mee. Die negatieve commentaren hebben me veel pijn gedaan."

Toch wil Vandenbroucke de sport niet verlaten. Ze is inmiddels weer actief in de atletiek, wat ze voor het fietsen ook deed en fietsen blijft ze doen met haar vriend Tim Merlier. En ze stort zich weer op haar studie, met het doel om in de media te gaan werken:
"Ik zou graag een carrière opbouwen zoals Marion Rousse. Een wielerwedstrijd becommentariëren op tv is iets wat ik heel graag wil doen. Dan blijf ik in de wielerwereld met mijn diploma in communicatie. Dat zou heel leuk zijn."

Laatste nieuws