O jee, een voetbalmakelaar doet zijn intrede in de wielerwereld...

Zitten we hier in de wielerwereld op te wachten? Lees hieronder wat er precies aan de hand is.
man met geldzak

Iedereen die ook de voetbalwereld een beetje volgt, weet dat de spelersmakelaar op z'n zachtst gezegd geen positieve bijdrage levert aan het edele voetbalspel. De Mino Raiola's van deze wereld hebben geen beste reputatie en staan er vooral bekend om hun eigen zakken te vullen.

Wielrenners hebben uiteraard ook managers - en daar is helemaal niets mis mee, want een contract is ingewikkelde materie - maar de geldwolven waren nog niet echt van de partij. Dat wordt nu volgens Sporza anders. Zij berichten dat de beruchte voetbalmakelaar Jorge Mendes, die onder andere José Mourinho en Cristiano Ronaldo in z'n stal heeft, zijn intrede doet in de wielerwereld.

Het bedrijf van de Portugees, Polaris Sports, gaat een samenwerking aan met het al gevestigde wielermanagementbureau Corso Sports. Dat bureau heeft al het Portugese Deceuninck-QuickStep-talent Joao Almeida in z'n stal. Dus een keiharde confrontatie tussen Mendes en Lefevere ligt op de loer. Wij pakken de popcorn er alvast bij...

Maar zonder gekheid: dit soort puur op geld beluste figuren kunnen we in de wielerwereld missen als kiespijn. Maar helaas is het spreekwoord 'Als er een schaap over de dam is, volgen er meer' niet voor niets ooit bedacht, dus waarschijnlijk is dit niet de laatste voetbalmakelaar die zich ook op wielrenners gaat richten.

Laatste nieuws