Marc Madiot over voetbalmakelaar Mendes in het wielrennen: 'Laat 'm in Portugal blijven met z'n voetballers!'

Wie heeft er een korter lontje: Madiot of Lefevere..? Buiten de korte lontjes is het wel een interessante discussie. Madiot is tegen voetbalmakelaars, Lefevere ziet het wel zitten.

marc madiot

Marc Madiot is er niet vies van om zijn mening in niet mis te verstane bewoordingen te uiten. Dat deed de manager van Groupama-FDJ gisteren ook bij het Franse radiostation RMC. Daar wond hij er geen doekjes om wat hij vindt van de intrede van de beruchte voetbalmakelaar Jorge Mendes in de voetbalwereld - de makelaar van onder andere Cristiano Ronaldo en José Mourinho is sinds kort actief en heeft onder andere Joao Almeida, Tao Geoghegan Hart en Mads Pedersen al in z'n stal.

"Die renners zullen nooit voor onze ploeg rijden!", is Madiot duidelijk. "Ik wil die Mendes niet in de wielerwereld. Laat 'm in Portugal blijven met z'n voetballers! Het voetbalsysteem is niks voor ons. Wat is het? Een portfolio van spelers en die zoveel mogelijk van club naar club laten gaan om geld te verdienen.

Madiot weet ook wel dat er nu al 'rennersmakelaars' actief zijn in het wereldje, maar dat is volgens hem toch iets anders. "De contracten bij ons dien je uit. Dat is een belangrijk verschil. Als een renner voor twee jaar tekent, dient hij die ook uit. Daarna is hij vrij en ben ik vrij. Geen gegok met geld! Mendes moet één ding in z'n oren knopen: hij kan in het wielrennen nooit zoveel verdienen als in het voetbal. Als hij en anderen het transfersysteem naar hun hand willen zetten, dan zou dat een ramp zijn."

Een andere uitgesproken manager, Patrick Lefevere, is overigens niet per se een tegenstander van 'het voetbalsysteem', zei hij eerder. "Wij hebben geen tv-gelden en recettes, dus het zou voor ons een manier zijn om met het team geld te genereren. Goede scouting zou daarmee ook beloond worden", meent de Deceuninck-QuickStep-baas.