Gotspe: Ronde van Polen wint prijs 'Beste Poolse Sportevenement van het Jaar' 

Dit is er eentje in de categorie 'Lance Armstrong wint prijs Meest Eerlijke Sporter Ooit'...
ronde van polen

Een bericht dat op z'n minst het predicaat 'opmerkelijk' verdient, maar dat je, als je in een wat minder milde bui bent, ook best 'te idioot voor woorden' kunt noemen: in Polen is tijdens het jaarlijkse Gala of the Champions de Ronde van Polen uitgeroepen tot sportevenement van het jaar.

De prijs werd in ontvangst genomen door Agata Lang, de dochter van Czeslaw Lang, de organisator van de Ronde van Polen - ze maakt zelf ook onderdeel uit van dat comité en is vice-president van Europese Wieler Unie. In een tweet (die zie je hieronder) maakt de organisatie trots melding van het feit dat ze deze prijs hebben gewonnen in een wat zij 'een heel moeilijk jaar noemen'.

Fabio Jakobsen kwam in de afgelopen editie van de Ronde van Polen zeer ernstig ten val na een incident dat Dylan Groenewegen viel aan te rekenen, maar volgens velen ging de organisatie van de Ronde van Polen ook zeker niet vrijuit.

De aankomst was een gekende 'dollemansaankomst' - de sprint in Katowice ligt al jaren na/in een dalende lijn, waarbij snelheden van meer dan 80 kilometer per uur gehaald worden. Bovendien zouden de dranghekken die de organisatie gebruikte niet aan de eisen hebben voldaan.

Waarschijnlijk gingen er ook in Polen niet veel sportevenementen door, maar de prijs niet uitreiken was ook een optie geweest. Daarbij had de organisatie gezien de gevoeligheden de prijs ook nog kunnen weigeren.

Laatste nieuws