Jakobsen traint weer met ploeggenoten: 'Voel me langzaam weer profwielrenner'

Fabio Jakobsen traint weer met zijn ploeggenoten, maar hij neemt soms nog wel een afslag eerder naar het hotel. "Het gaat langzaam, maar ik voel me steeds meer profwielrenner", zegt hij op de ploegenpresentatie van zijn ploeg Deceuninck-Quick Step.
Jakobsen traint weer met ploeggenoten: 'Voel me langzaam weer profwielrenner'

Jakobsen vertelt dat zijn revalidatie langzaam gaat en dat hij zich steeds meer profwielrenner voelt. "De hele ploeg ondersteunt me enorm, dat geeft me enorm veel motivatie. Ik train weer mee met de anderen, maar ik kan niet alle ritten mee. Soms neem ik een afslag eerder terug naar het hotel. Maar het gevoel om hier te zijn is goed."

Het gaat dus de goede kant op met de sprinter, maar hij relativeert dat wel. "Hoe het met me gaat? Vergeleken met 4 augustus gaat het niet zo goed, maar wanneer je het vergelijkt met 6 augustus (de dag nadat hij zwaar ten val kwam, red.), gaat het erg goed. Ik wil nog niet een datum plakken op een comeback. De enige datum die ik kan geven is februari. Dan word ik weer geopereerd en vanaf daar gaan we weer zien hoe het gaat. Ik zou één of twee maanden later weer kunnen koersen, maar er kunnen complicaties optreden en dat duurt het langer. Het is moeilijk om er een datum aan te plakken. Zoals elke renner die herstelt hoop ik zo snel mogelijk terug te komen."

Jakobsen komt nog een keer terug op de steun van zijn ploeg. Hij noemt de val en de weken die daar op volgden één van de slechtste ervaringen van zijn leven. "Ik ben erg blij om nu bij de ploeg te zijn, het is familie voor me. We nemen de tijd voor elkaar, zorgen voor elkaar en je kunt op een bepaalde manier wel stellen dat we van elkaar houden."

  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws