Woedende Matteo Trentin: 'Misschien moeten jonge collega's wat minder op TikTok zitten' 

De Italiaan haalt uit naar zijn collega's naar aanleiding van de kritiek van veel renners op de nieuwe UCI-regels.
matteo trentin

Dit stukje gaat over de veiligheidskwesties in het wielerpeloton, maar het is maar zeer de vraag of ervaren rot Matteo Trentin zich na zijn uitspraken over de jongere generatie nog veilig kan voortbewegen in dat peloton. De Italiaan van UAE Team Emirates haalt op de website Cyclingnews flink uit.

Trentin is namelijk één van de renners (samen met Philippe Gilbert) die namens de wielrennersvakbond CPA met de UCI overlegde over de nieuwe veiligheidsregels in het wielrennen - geen super tuck meer, geen tijdrithouding, maar ook betere hekken. Op die regels kwam veel kritiek vanuit de renners, ook op de CPA. Trentin vindt dat overtrokken en vindt de renners niet op de juiste manier betrokken bij de zaak.

"Je moet het grotere plaatje zien. De twee regels waar de renners zo kwaad over zijn maken deel uit van een veel groter pakket. Dat vergeten ze. Bovendien hebben ze alle tijd gehad om protest aan te tekenen. Je kon de CPA eerder verwijten maken op het gebied van communicatie maar niet in deze kwestie. Er is een mail gestuurd naar 800 wielrenners, maar die is maar door 16 renners geopend. We kregen nauwelijks feedback. Misschien moeten de jonge renners wat minder tijd op TikTok doorbrengen en wat meer écht betrokken zijn als het over veiligheid in de sport gaat. Ik ben er behoorlijk kwaad over."

Laatste nieuws