Reden vertrek Hirschi bij DSM: 'Gebrek aan vertrouwen, ploegleiding zag hem als risicofactor'

Beide partijen hadden afgesproken er niks over te zeggen, maar nu is toch uitgelekt wat de reden voor het vetrek van de Zwitser bij DSM is.
marc hirschi

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel; het vertrek van Marc Hirschi bij Team Sunweb/DSM. Na een zeer succesvolle Tour en periode daarna, met winst in de Waalse Pijl, werd opeens bekendgemaakt dat het nog doorlopende contract werd ontbonden. Hirschi vond al snel onderdak bij UAE Team Emirates en de buitenwereld vermoedde dat het een geldkwestie was.

Volgens het AD, dat meerdere bronnen voor het verhaal heeft, ligt het anders. Er is sprake van een vertrouwensbreuk tussen de ploegleiding en de Zwitser. En dan met name van de kant van de ploegleiding. Hirschi kon of wilde namelijk bepaalde vragen van die ploegleiding niet beantwoorden. Daarop forceerde de ploegleiding een breuk. Ze zagen hem als een risicofactor binnen de ploeg, zowel voor de ploeg zelf als voor de sponsoren.

Team DSM kan niet dieper op de zaak ingaan omdat Hirschi en zijn manager (Fabian Cancellara) bij het ontbinden van de overeenkomst hebben afgedwongen dat de ploegleiding er niks over mag zeggen. Cancellara wil er dan nu ook niet dieper op ingaan. "Zoals eerder gecommuniceerd door het team en door ons, zal er geen verder commentaar worden gegeven over het onderwerp. Marc is heel blij en we kijken vooruit naar een mooie toekomst.”

Laatste nieuws