Sam Bennett wint 4e etappe UAE Tour, Dekker tweede

Sam Bennett heeft in een massasprint de vierde etappe van de UAE Tour gewonnen. Het is zijn eerste zege van het seizoen en de derde van zijn ploeg Deceuninck-Quick Step. David Dekker moest in de slotfase van ver komen, werd even ingesloten, maar eindigde knap op de tweede plaats.

Sam Bennett wint 4e etappe UAE Tour, Dekker tweede

De vierde etappe van de UAE Tour kende een gezapig en voorspelbaar begin, de kroniek van de aangekondigde sprint. Nadat we lang naar keuvelende renners keken, sloeg de nervositeit in de laatste kilometers pas toe. Verschillende treintjes werden gevormd, waarbij Deceuninck-Quick Step haar sprinter Sam Bennett goed af wist te zetten. David Dekker wist zich in de slotkilometers een beetje ingesloten. Toch kwam hij nog goed aan sprinten toe en had hij al gauw het juiste wiel, dat van Sam Bennett, te pakken. Ondertussen gingen Cees Bol en Pascal Ackermann als eersten de sprint aan.

Op het moment dat Dekker de Ier in wilde haalde week die laatstgenoemde uit, om Ackermann te passeren. Dekker moest even inhouden en er restte hem enkel de tweede plaats, voor Caleb Ewan. Al bij al reed onze landgenoot de snelste sprint van het pak. Dekker krijgt wel de groene trui van het sprintklassement om de schouders.

Bij de klassementsrenners gebeurde er niets. Tadej Pogacar blijft leider, met 43 seconden voorsprong op Adam Yates.

Nieuws
  • Cor Vos