Mollema wil zich tonen in Strade Bianche: 'Ze zullen ongetwijfeld op mij gaan letten'

Bauke Mollema is voortvarend begonnen aan het seizoen. Hij won gisteren de Trofeo Laigueglia en dat was alweer zijn tweede winst dit seizoen. Hij kijkt daarom ook vol vertrouwen uit naar de Strade Bianche.

Mollema wil zich tonen in Strade Bianche: 'Ze zullen ongetwijfeld op mij gaan letten'
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Tegen RTV Noord vertelt de 34-jarige Groninger dat hij een goede winter achter de rug heeft. Vorig jaar kwam Mollema zijn seizoen vroegtijdig ten einde, nadat hij in de Tour de France zijn arm brak. "Ik ben al de hele winter super gemotiveerd", vertelt hij. "Het is dan ook heel fijn dat het er meteen uitkomt. Ik voel me ook fit en herstel goed van zware inspanningen tijdens trainingen en wedstrijden. Daardoor doe je automatisch mee om de overwinning."

Inmiddels is hij doorgereisd naar Toscane, waar hij zaterdag zijn opwachting maakt op de gravelwegen rondom Siena. Een koers die hem naar eigen zeggen wel moet liggen. "In deze vorm moet een goed resultaat mogelijk zijn, al moet je wel wat geluk hebben zodat je niet bij valpartijen betrokken raakt of lekke banden krijgt."

Gezien zijn vorm is Mollema een renner om in de gaten te houden, maar hij vindt zichzelf niet favoriet. "Ze gaan ongetwijfeld op mij letten. Maar er staan heel veel andere toppers aan de start. Als je alleen al kijkt naar Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe en nog meer van dat soort mannen. Die zijn een stuk meer favoriet dan ik en daar wordt nog meer naar gekeken natuurlijk."

Nieuws
  • Cor Vos