Organisatie krijgt groen licht: Amstel Gold Race gaat door

Goed nieuws voor de vaderlandse wielersport. De Amstel Gold Race gaat dit jaar door op 18 april. Zowel de mannen als de vrouwen rijden een verkorte versie, zonder publiek.

Organisatie krijgt groen licht: Amstel Gold Race gaat door

Er gaat worden gekoerst op een lokale omloop van 18 kilometer, met daarin de Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg. Bij de mannen is de laatste ronde gelijk aan 2019. Daardoor wordt er niet over de Cauberg gefietst. Op deze wijze kan het parkoers worden afgesloten van publiek en dagjesmensen.

Koersdirecteur Leo van Vliet toont zich opgelucht: "Wij zijn ontzettend blij met het bericht van de overheden dat de Amstel Gold Race en de Amstel Gold Race Ladies Edition zondag 18 april verreden mogen worden”, zegt hij tegen De Limburger. Het hele gebied waar gekoerst wordt zal tussen 06:00 en 19:00 hermetisch worden afgesloten. Er is wordt geen publiek aan het parkoers toegelaten. Van Vliet roept iedereen ook op om zich aan de regels te houden. "We moeten er echt met elkaar voor zorgen dat de race op een veilige manier kan plaatsvinden", zegt hij.

Ingekorte versie

Tegen WielerFlits vertelt Van Vliet dat zowel de heren- als de dameskoers wordt ingekort. "Anders kunnen de mannen en de vrouwen niet allebei rijden. En het zal zonder publiek zijn. Zo zullen de vrouwen al in de ochtenduren rijden."

NOS

Fans kunnen de wedstrijd de hele dag live volgen via internet en televisie, de NOS verzorgt de uitzending. De vrouwen starten al om 08:30 en finishen zo rond het middaguur. De mannen starten vervolgens om 12:15 en hun finish wordt om 17:45 verwacht.

Nieuws
  • Cor Vos