Lorena Wiebes is het levende, ongeschaafde bewijs: de beschermende kleding van Team DSM werkt

Je hoopt natuurlijk dat het nooit zo duidelijk te zien is, maar dit was wel een goede testcase voor de innovatieve kleding waar Team DSM mee rijdt.
healthy ageing tour

Afgelopen Tour de France kwam in het nieuws dat het toenmalige Team Sunweb - inmiddels dus Team DSM - in samenwerking met DSM innovatieve wielerkleding had ontwikkeld. De schaafwonden en dan met name de energie dat het lijf van een renner of renster daarna in het herstel steekt in plaats van in Watts, waren ploeg en sponsor een doorn in het oog.

Beter beschermende kleding dus; het heet Dyneema en is een vezel dat volgens de ontwikkelaars 15 keer sterker is dan staal, maar wel behoorlijk licht is. Het gevolg is dat renners en rensters veel beter beschermd zijn wanneer ze tegen het asfalt kwakken.

Nou, dat deed Lorena Wiebes gisteren wel. Bij haar val in de laatste meters van de eerste etappe van de Healthy Ageing Tour kwam ze lelijk ten val op het asfalt van het TT-circuit in Assen (in het artikel hieronder zie je bewegende beelden).

Ze raakte met hoge snelheid het asfalt en rolde met diezelfde hoge snelheid een behoorlijk stuk door, hetgeen haar normaal gesproken wel op een nachtje aan de lakens plakken had opgeleverd. Maar het twitterkanaal van Team DSM zette een foto van een bijna niet geschaafde Wiebes op Twitter. Hieronder zie je die foto's en de foto's van hoe de kleding eraan toe was na de val. Totaal anders dan wanneer het reguliere kleding was geweest.

En nog even alle foto's los voor de duidelijkheid

De broek waar je de Dyneema-structuur doorheen zit
Het shirtje is behoorlijk gehavend - maar wel op een heel andere manier dan 'normaal'
En het heeft toch ook de val 'opgevangen', want de baselayer van Lorena ziet er zo uit
En Lorena zelf zo!
  • Team DSM

Laatste nieuws