Burgemeester Nice wil slotetappe Parijs-Nice annuleren

Christian Estrosi, de burgemeester van Nice, wil de slotetappe van Parijs-Nice liever niet in zijn stad. Niet omdat de coronacijfers de slechte kant opgaan, maar juist omdat het relatief goed gaat.

Burgemeester Nice wil slotetappe Parijs-Nice annuleren

Zoals de traditie de laatste jaren voorschrijft is de finish van Parijs-Nice dit jaar op de beroemde Promenade des Anglais en daar wringt volgens Estrosi de schoen, zegt hij op Twitter. De coronacijfers in de stad gaan juist de goede kant op en hij wil de inwoners een beetje vrijheid geven.

"Ik wil de inspanningen die de inwoners van Nice de afgelopen twee weekenden maakten onderstrepen", zegt hij op Twitter. "Dat maakte het mogelijk om een neerwaartse spiraal (van de besmettingen, red.) te maken en dat zou binnen 8 tot 10 dagen moeten leiden tot een daling van de ziekenhuisdruk."

De burgemeester is zijn inwoners dankbaar en wil ze bedanken voor de inspanningen. "Ik wil de Promenade des Anglais dit weekend openstellen voor voetgangers en fietsers en de tijd die je buiten mag zijn verlengen van één naar drie uur, voor fysieke activiteiten", voegt hij toe. "Ik verzoek daarom ook de annulering van de aankomst van Parijs-Nice zoals gepland."

Vorig jaar, tijdens het begin van de coronacrisis, werd de Boulevard des Anglais ook niet gehaald. Frankrijk ging in lockdown en daarom werd de laatste etappe geschrapt. De ASO heeft nu nog niet gereageerd op het nieuws.

Nieuws
  • Cor Vos