Overzicht | Koers op tv: Bella Italia en twee Vlaamse koersen

Zaterdag is de hoofddis natuurlijk Milaan-Sanremo, maar daarvoor is het ook al bijna elke dag raak.. Hieronder lees je wanneer je waar moet zijn!
milaan-sanremo

Woensdag: Nokere Koerse

Jaja, uiteraard wordt er deze week ook 'gewoon' in Vlaanderen gekoerst. Een week zonder koers in het Vlaamse land bestaat niet.. Nokere Koerse ging vorig jaar niet door vanwege... nou ja, jeweetwel. Maar de editie daarvoor mocht een Nederlander met de bloemen op het podium: Cees Bol.

Een jaar ervoor was Fabio Jakobsen de sterkste. Een echte sprinterskoers dus, al staan er ook wel wat klimmetjes en kasseienstroken op het menu. De aankomst is tevens licht hellend.

Als er weer een Nederlander wint, dan moet het haast wel Danny van Poppel zijn, maar met Jasper Philipsen, Mark Cavendish en Tom Pidcock staan er ook enkele andere sterke namen aan de start. Vanaf 14.45 zit je geramd op Europsort of Sporza (Één), waar na afloop van de mannenwedstrijd ook een samenvatting van de vrouwenkoers te zien is.

Het profiel van de hele koers en de laatste 3 kilometer. | Beeld: Organisatie Nokere Koerse

Vrijdag: Bredene Koksijde Classic

Mocht deze koers je niks zeggen: tot 2018 was-ie bekend onder de naam Handzame Classic - zegt dat je nog steeds niets: meer wielrennen kijken ;)

Ook Bredene Koksijde Classic werd vorig jaar niet verreden vanwege hetzelfde jeweetwel en ook in Bredene Koksijde mag er meestal een sprinter juichen. In 2019 was Pascal Ackermann de sterkste en in 2018 won Alvaro Hodeg. Er staat geen Nederlander op de erelijst.

Misschien komt daar vrijdag wel verandering in, want Danny van Poppel staat ook hier aan het vertrek. Hij zal dan wel moeten afrekenen met grotendeels dezelfde namen als woensdag. Je kunt de koers vanaf 15.30 volgen op Sporza (Één) en Eurosport 2.

Danny van Poppel, de Nederlandse troef in beide Vlaamse koersen | Beeld: Cor Vos

Zaterdag: Milaan-Sanremo

La Primavera! Wie kan er vooruit blijven op de Poggio, daar draait het al jaren om in Milaan-Sanremo. Dit jaar zal dat waarschijnlijk niet anders zijn - of Van der Poel moet andere plannen hebben... Met kleppers als Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe aan het vertrek ligt het niet voor de hand dat het dit jaar een sprint met een heel grote groep wordt, want die willen alledrie van de echte sprinter af.

Het kon dus weleens een heel interessante editie worden en daarvoor ben je op Eurosport in de bekwame handen van commentators Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon. Om 14.25 begeleiden zij je door ongeveer drie uur koers in Noord-Italië.

Update: De RAI heeft in al z'n wijsheid besloten de gehele koers live te coveren. Op de Eurosport Player kun je dus ook de hele dag naar Karsten en Jeroen luisteren; op tv kun je vanaf een uurtje of één kijken.

Het podium van vorig jaar, toen de koers in augustus werd gereden. | Beeld: Cor Vos

Laatste nieuws