Dit verwachten Van der Poel en Van Aert van Milaan-Sanremo: 'Parkoers leent zich niet voor lange aanval'

Met een gedenkwaardige Tirreno achter de rug gaat het vizier nu op La Primavera. We blikken vooruit met de twee grootste kanshebbers.

van der poel van aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

In een prachtige Tirreno bevestigden zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert in orde te zijn. Beide lieten op hun eigen manier zien dicht tegen topvorm aan te zitten. De Nederlands kampioen deed dat met zijn onnavolgbare solo, terwijl Wout van Aert knap tweede werd in het algemeen klassement en nog knapper de tijdrit won. Wat verwachten beide topfavorieten - misschien samen met Julian Alaphilippe - van het eerste monument?

Mathieu van der Poel

Van der Poel, die in de Tirreno de prijs voor meest strijdlustige renner kreeg, liet weten al aardig hersteld te zijn van zijn inspanningen van afgelopen zondag. "Maandag en in de tijdrit gisteren kon ik al een beetje recupereren. Dat had ik wel nodig. Zeker omdat Milaan-Sanremo een heel lange wedstrijd is."

De Nederlands kampioen weet dat het aan zijn voorbereiding niet zal liggen. "Ik had in de Tirreno een perfecte week, met twee etappezeges. Dat is er eentje meer dan waarop ik had ingezet. Ik ben nog steeds heel blij met die zege van zondag. Maar tactisch zal het in Milaan-Sanremo een heel andere koers worden. De lengte maakt het lastig, het zal toch gespeeld gaan worden op de laatste twee beklimmingen."

Wout van Aert

Ook Wout van Aert is zeer te spreken over zijn koersweek in Italië en heeft zin in La Primavera. "Ik denk dat ik goed hersteld ben na de zware ritten van de voorbije dagen. Ik heb me overal gesmeten en als je dan zo'n tijdrit in de benen hebt, dan zegt dat iets over de conditie", zegt hij tegen Sporza.

Dat het zwaar was, vind de Belg van Jumbo-Visma absoluut geen nadeel. "Ik mag vertrouwen hebben. Ik heb twee ritten gewonnen en ik heb mijn doel bereikt in het klassement. Ik denk niet dat ik er veel aan kon verbeteren. Het was de bedoeling om stevig af te zien in de hoop om beter te worden."

Bij Van Aert is er iets minder druk in Milaan-Sanremo omdat hij de koers vorig jaar al won. "Ik las deze week dat ik meer ambitie heb voor de Ronde en Roubaix omdat ik Sanremo al gewonnen heb. Dat heb ik nooit gezegd, maar ik kan me er wel in vinden. Het is leuker om iets te bereiken dat je nog niet behaald hebt, maar het is ook leuk om een koers twee keer te winnen. Het is niet zo dat ik bewust minder interesse toon in Sanremo."

En dus kijkt Van Aert ook naar zijn eeuwige concurrent Mathieu van der Poel. Hij denkt niet dat die er weer een lange aanval van maakt. "Daar leent het parkoers zich niet voor. Je mag er niet van uitgaan dat hij elke koers op een onverwacht moment zal aanvallen. In de Strade heeft hij ook al laten zien te kunnen wachten tot de finale. We zijn allebei geschikt voor deze koers. De Cipressa en de Poggio, dat is een inspanning van 5 à 10 minuten en dat ligt ons allebei. En sprinten kunnen we ook", besluit de Belg.