Marc Hirschi hult zich in nevelen, maar: 'Ketonen heb ik nooit gebruikt'

De jonge Zwitser laat na alle speculaties van zich horen - nou ja, echt het achterste van z'n tong laat-ie ook weer niet zien...

marc hirschi
  • Afbeelding van Marc Hirschi Marc Hirschi

In een interview met het Zwitserse blad Blick blikt Hirschi terug op de afgelopen roerige periode in zijn nog prille carrière. En uiteraard kijkt hij ook naar de toekomst. Maar bovenal is er dus veel te doen over zijn breuk met Team DSM en overstap naar Team UAE Emirates.

Hirschi uit zich over die breuk en de stap naar UAE vooral in algemeenheden en clichés ('Ik wilde een andere omgeving en was op zoek naar een nieuwe uitdaging', maar doet toch ook enkele concrete uitspraken over z'n vertrek bij bij Team DSM. "Ik gebruik geen ketonen en ik heb dat nooit gedaan."

De Zwitser vervolgt: "Maar het is niet verboden en sommige topteams zoals Jumbo-Visma gebruiken het. Ik denk ook niet dat ketonen zo'n rol spelen. Mijn carrière gaat momenteel over veel meer. Ik wil nu vooral een sterker en robuuster lichaam krijgen. Dat zal in de loop der jaren wel lukken, ik ben nog maar 22."

Dat er allerlei wilde verhalen de ronde doen - het AD kwam een tijdje geleden met het verhaal dat er veel meer speelt dan de goegemeente weet en het team koste wat het kost van Hirschi af wilde - doet de Zwitser niet zoveel. "Sport is nu eenmaal entertainment; er wordt veel gezegd en geschreven."

Ook over het feit dat de manager bij UAE, Mauro Gianetti, bepaald geen onbesproken verleden heeft (understatement), laat Hirschi koud. "Het is niet aan mij om commentaar te geven op zijn verleden. Hij heeft mij verzekerd dat hij nu vooral aan een sterk team wil bouwen. Een echte eenheid. Er is hier geen ruimte voor groepjesvorming."

Achtergrond
  • Instagram Marc Hirschi / UAE