Video | Alle mooie momenten van deze heerlijke editie van de de E3 op een rij

Veel wind en al vroeg koers, een heerlijke editie van de Saxo Bank E3 Classic!

asgreen

De Saxo Bank E3 Classic (hierna: de E3..) werd op de 'Boonenhelling' de Taaienberg in vuur en vlam gezet door het sterke blok van Deceunick-QuickStep (Stybar, Lampaert, Asgreen) op iets minder dan 80 kilometer van de streep. Grote favorieten Marthieu van der Poel en Wout van Aert volgden, net als onder anderen Matteo Trentin en Michael Matthews.

De QuickStep-explosie op de Taaienberg

Ze reden gezwind naar de vluchters van de dag toe, met daarbij de Nederlanders Niki Terpstra, Julius van den Berg en Taco van der Hoorn. Van Aert was toen al niet meer bij de groep der favorieten; hij reed op een ongelukkig moment lek en was met zijn ploeg daarachter op achtervolgen aangewezen.

Dat deden Van Aert en de geelzwarten knap, want ze kwamen terug - terwijl het toch echt oorlog was in de koers. Toen de vrede weer enigszins aanbrak was Kasper Asgreen aan een solo begonnen en reed daar op 60 kilometer van de meet een groep van zo'n 40 renners achter.

Die vrede was niet voor lang, want op de Stationsberg besloot Van der Poel maar eens een stukje te gaan hardrijden. Van Aert en Stybar volgden, maar ze kwamen niet weg.

Van der Poel zet de turbomodus even aan

Ook Van Aert liet zien goede benen te hebben, op de Paterberg konden alleen Van der Poel, Van Avermaet en Stybar mee. Maar ook nu konden na de kasseien weer de nodige renners aansluiten.

Van Aert met z'n krachtsinspanning op de Pater

Van Aert en Van der Poel moesten kortom al het werk doen en waren voor een keer eens elkaars bondgenoot tegen het sterke blok van QuickStep, met nog steeds Asgreen op (steeds 15 seconden tot 30 seconden).

Dat ze op elkaar aangewezen waren, nam Van Aert wel heel letterlijk, want op de Tiegemberg deed Van Aert een soort lead-out voor Van der Poel. De Belg plafonneerde en VDP trok nog eens door. Hij kreeg Stybar, Senechal, Van Avermaet en Naesen mee, met Van Baarle er vlak achter - die nog knap terugkwam.

Van Aert met een 'Naesentje' op de Tiegemberg

Met hulp van het AG2R-duo kreeg Van der Poel het gat met Asgreen dan uiteindelijk toch dicht met nog 12,5 kilometer te gaan. Maar het was nog niet gedaan met de sterke Deen. Op een paar kilometer van de streep probeerde hij het nog een keer en het was meteen raak. Van der Poel sprintte achter hem naar een derde plaats.

De beslissende demarrage van Asgreen

De top 10

Nieuws
  • Cor Vos