Dylan van Baarle: 'Voel me goed, zondag finale rijden in Vlaanderen' 

De Nederlander van INEOS liet zich de afgelopen dagen zien en heeft vertrouwen in De Ronde.

dylan van baarle
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Dylan van Baarle miste in Gent-Wevelgem de waaierslag in de beginfase, maar reed uiteindelijk toch nog naar een verdienstelijke achtste plek. Ook in de E3 wist hij al in de top 10 te eindigen. Met de vorm zit het dus wel goed bij de Zuid-Hollander in dienst van INEOS - waar toch hij de kopman lijkt te zijn in plaats van Tom Pidcock.

Over het missen van de slag in Gent-Wevelgem wees hij naar de omstandigheden, maar stak hij ook de hand in eigen boezem. "Je moet een beetje geluk hebben met waaiers; dat had ik niet. Maar de focus was er ook niet helemaal in het begin. Je moet vanaf kilometer 0 geconcentreerd zijn en dat was ik niet. Dat uurtje minder slaap doet toch wat met je...", grapt Van Baarle.

Over z'n benen had hij evenwel niet te klagen. "De conditie is goed en ik voel me fit. Ik wil elke kans grijpen. In de Ronde van Vlaanderen kan ik denk ik weer finale rijden." Van Baarle eindigde al meerdere keren in de top 10 van Vlaanderens mooiste; hij werd er één keer vierde en één keer zesde. Vorig jaar wist hij achtste te worden. Zijn tactiek is vaak al weg te rijden voor de echte kasseienklimmetjes omdat hij qua explosiviteit iets tekort komt op de echte toppers.