Steven de Jongh: 'Zo vaak getest, ben de tel kwijt. Hotelpersoneel test nu ook mee' 

Steven de Jongh is tegen wil en dank coronatestdeskundige geworden, hieronder vertelt hij erover...

steven de jongh
  • Afbeelding van Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Testen, testen, testen. Bij Trek-Segafredo kunnen ze erover meepraten. De ploeg startte afgelopen zondag vanwege twee coronabesmettingen in het team niet in Gent-Wevelgem. Dwars Door Vlaanderen hing ook aan een zijden draadje, maar daar mag de ploeg van ploegleider Steven de Jongh na negatieve tests nu toch wel starten.

Alhoewel, dat geldt niet voor iedereen... Mads Pedersen mag niet rijden en ook Edward Theuns werd van de deelnemerslijst gehaald. Het is ingewikkelde materie. "Ik snap dat het voor de buitenwereld zo lijkt", zegt Steven de Jongh tegen de NOS over al die tests.

"En ik ben inmiddels de tel kwijt met hoe vaak ik zelf ben getest. Maar het heeft allemaal te maken met high risk contacts. Die zijn heel belangrijk. Dat is als iemand langer dan 15 minuten in één ruimte heeft gezeten met iemand die positief is getest, zonder mondmasker. Die situaties proberen wij met de ploeg daarom zoveel mogelijk te voorkomen. Als je dan een vragenlijst krijgt van een Covid-dokter voor een wedstrijd, dan kan hij dat allemaal afvinken."

Sowieso heeft de ploeg niks aan het toeval overgelaten voor de Vlaamse koersen - al blijkt dat het dan dus nog steeds mis kan gaan. Daar verblijven ze al jaren in hetzelfde familiehotel. "Dat hebben we nu helemaal afgehuurd. En wat wel bijzonder is, is dat het personeel deze dagen uit steeds dezelfde mensen bestaat. Ze wisselen niet meer af. En zij testen zelfs met ons mee nu."

Alles om in de Ronde van Vlaanderen zondag wél met een volledige ploeg te kunnen starten, want alles staat in het teken van zondag, zo besluit De Jongh.