Boonen begrijpt Dumoulin: 'Klassementsrenners gaan ver, ploegmaat De Weert continu half depressief' 

Tom Boonen vertelt over zijn ervaringen met het toch wel zware wielerleven en toont daarbij begrip voor het besluit van Tom Dumoulin om er even tussenuit te gaan.
tom boonen

In een interview met het blad Helden laat ook Tom Boonen zich uit over de tijdelijk gestopte Tom Dumoulin, nadat eerder onder andere Mathieu van der Poel al begrip toonde voor het tijdelijk aan de haak hangen van de fiets door de Limburger.

Ook Boonen doet dat. En net als Van der Poel zegt hij dat het nog wel andere koek is om klassementsrenner te zijn dan, zoals hij en VDP, klassiekerspecialist. "Mijn ploegmaat Kevin de Weert wilde per se één keer in de top 10 in de Tour rijden. Dat is nooit gelukt, maar die drang heeft hem waarschijnlijk tien jaar van zijn leven gekost. Hij moest daar ieder jaar vijf maanden voor op hoogtestage gaan, had nog maar een vetpercentage van drie procent."

Hij gaat nog even door over de situatie van De Weert. "Een klassement in een grote ronde heeft een enorme impact op je lichaam wanneer je er eigenlijk niet voor gemaakt bent. Als je dat tikkeltje klasse net te kort komt. Dat is verschrikkelijk. Hij was continu half depressief."

Dat tikkeltje klasse tekortkomen geldt natuurlijk niet voor Tom Dumoulin, zo vindt ook Boonen. Maar toch zijn er raakvlakken. "Dumoulin is een klasbak, maar is met zijn 1,85 meter eigenlijk net ietsje te groot om een klassement re rijden. Hij moet supermager zijn om met de besten mee bergop te kunnen. Als ik een klassementsrenner was geweest en zo op alles moest letten, was ik veel eerder gestopt."

Laatste nieuws