Streep door de rekening van Deceuninck-QuickStep: geen Zdenek Stybar in de Ronde

Vervelend nieuws voor de Tsjech en z'n ploeg!
zdenek stybar

Een flinke tegenvaller voor Deceuninck-QuickStep: het sterke machtsblok kan aankomende zondag in de Ronde van Vlaanderen niet beschikken over één van de sterkhouders. Zdenek Stybar zal namelijk niet van start gaan nadat er hartritmestoornissen werden geconstateerd bij de Tsjech.

Die hartproblemen werden vastgesteld na Gent-Wevelgem en inmiddels is de 35-jarige renner van QuickStep al geopereerd - gelukkig voor hem kan hij de training weer snel hervatten. Maar uiteraard komt De Ronde te vroeg direct na zo'n operatie.

Dat is een groot gemis voor de equipe van Patrick Lefevere, want Stybar toonde bijvoorbeeld in de E3 Saxo Bank Classic dat hij in zeer goede vorm verkeerde. Helaas gaf hij na de koers van afgelopen zondag aan dat hij zich niet goed voelde. Onderzoek wees uit dat het om hartritmestoornissen ging.

"Ronde missen is uiteraard een ontgoocheling. Ik was goed aan het trainen en voelde dat mijn conditie voor dit weekend groeide naar mijn beste vorm sinds lang", reageert Stybar dan teleurgesteld in een persbericht van zijn ploeg. Maar gelukkig kan hij het ook direct al relativeren. "Ik heb geluk dat dit een kleine ingreep was die meteen uitgevoerd kon worden. Zowel met het oog op de rest van het seizoen als voor mijn gezondheid."

  • Zdenek Stybar

Laatste nieuws