Dylan van Baarle: 'Kasper bijzonder mens, Vermeersch stoorzender'

Andermaal een plek in de top 10, maar hij had zich er toch meer van voorgesteld. Dylan van Baarle over z'n Ronde van Vlaanderen.
dylan van baarle

Met een tiende plek heeft hij bijna alle even plekken in de top 10 al achter z'n naam staan in de Ronde van Vlaanderen (vierde, zesde, achtste en nu dus tiende), maar stiekem had-ie na z'n imposante winst in Dwars Door Vlaanderen misschien wel gedacht aan de ontbrekende tweede plek in dat rijtje - of zelfs de oneven eerste plek.

Het zat er niet in, vertelde Van Baarle na de koers, en dat lag mede aan een oorzaak buiten hemzelf. "Ik zat achter een valpartij bij de tweede passage over de Oude Kwaremont; daarna was het eigenlijk de hele tijd achtervolgen."

Van Baarle sloot uiteindelijk weer aan bij de achtervolgende groep, maar toen was het al bekeken. "Gianni Vermeersch was daar een stoorzender. Maar ik denk ook dat de beste twee vooruit waren. Dat Kasper wint is knap. Het is een bijzonder mens. Hij was in de E3 al goed bezig en hier Van der Poel kloppen, chapeau!"

  • Dylan van Baarle

Laatste nieuws