Ronde van Turkije op de tocht: tot wel 23 cm sneeuw verwacht zondag

Het is niet alleen in Nederland slecht weer...
sneeuw

De rentree van Fabio Jakobsen lijkt letterlijk ondergesneeuwd te gaan worden door... tsja, sneeuw dus. De Heukelomer stapt in de koers van een week voor het eerst weer op de fiets in wedstrijdverband na z'n verschrikkelijke crash in Polen, maar het is maar zeer de vraag of dat zondag al gebeurt in Turkije (lees onder dit artikel een mooi interview dat we met hem hadden).

We kennen het land vooral van op je bedje bruin bakken in een all-inclusive-hotel maar blijkbaar kan het er ook slecht weer zijn, tot in april nog. Dat deelde wielrenner/weerman Jetse Bol, die net als Jakobsen door z'n ploeg Burgos-BH is opgesteld in de Ronde van Turkije.

Die voorspelling komt deels doordat de renners zondag de hele dag op zo'n 1000 meter hoogte rijden en de temperaturen daar dus sowieso lager zijn; neerslag zal eerder in de vorm van sneeuw vallen. Op maandag blijven de renners op hoogte, maar zijn de voorspellingen iets gunstiger.

Op dinsdag maakt het peloton de duik naar beneden en gaan de temperaturen juist omhoog. Dan kunnen ze weer lekker opwarmen in 20 graden en een zonnetje.

Profiel van de 'duiketappe' van dinsdag. | Beeld: Ronde van Turkije

Update van weerman Jetse ter plekke..

En nog een update: de eerste etappe is afgelast. Wel enigszins logisch als je de foto's ziet...

Nog een update van onze correspondent Jetse Bol, want er is toch koers!

Laatste nieuws