Blije Fabio Jakobsen na rentree: 'In het begin een beetje bang'

Fabio Jakobsen maakte vandaag na ruim 7 maanden zijn rentree in het profpeloton. De sprinter van Deceuninck-Quick Step deed niet mee om de prijzen, maar was uiteraard meer dan tevreden.
Blije Fabio Jakobsen na rentree: 'In het begin een beetje bang'

"Vandaag was echt een fijne dag", vertelt hij. "Toen ik vanochtend m'n fietskleding aandeed had ik een bijzonder gevoel, dat moeilijk te beschrijven is. Helemaal na al die maanden waarin ik op tv moest kijken hoe m'n ploeggenoten het deden. Ik heb het heel erg gemist."

"Het was goed om m'n comeback te maken in zo'n korte etappe. In het begin was ik wel een beetje bang, toen het peloton van links naar rechts ging en er af en toe geremd moest worden."

Jakobsen vertelt dat hij zelfs even naar de kop van het peloton ging. "Ik bleef in het wiel van Iljo Keisse zitten, die op dat moment op kop reed, maar ik wilde gewoon even genieten van het op kop rijden."

In het peloton werd ook verheugd gereageerd op de terugkeer van Jakobsen. "Veel renners kwamen een praatje met me maken en het raakte me wanneer ze vertelden hoe blij ze waren dat ik terug was. Na de rit checkte ik m'n telefoon en zag alle berichtjes van zoveel renners en fans, die ik allemaal ook wil bedanken. Het is mooi om alle support op deze speciale dag te zien."

Over de rit wilde hij nog het volgende kwijt. "Ik wilde gewoon uitrijden en de jongens helpen wanneer dat mogelijk was. Op tien kilometer van het einde raakte ik wat verdwaalde in het peloton en kon ik ze niet meer helpen. Maar dat ik de finish in mijn eerste koers na zoveel maanden haalde, maakt me trots en heeft me het vertrouwen dat ik de komende week ga verbeteren. Ik kijk er naar uit om van meer waarde te zijn voor m'n ploeggenoten en geniet van elk moment hier."

  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws