Blije Jakobsen na zege Cavendish: 'Heb zoveel geholpen als ik kon'

Feest bij Deceuninck - Quick Step, want voor het eerst in drie jaar won Mark Cavendish weer eens een wedstrijd. In de finale zagen we Fabio Jakobsen werk verrichten voor zijn Britse ploeggenoot. Na afloop deed Jakobsen zijn verhaal.
Blije Jakobsen na zege Cavendish: 'Heb zoveel geholpen als ik kon'

"Het is al speciaal om terug te zijn, maar het is super speciaal om Mark te zien winnen", vertelde Jakobsen kort na afloop van de etappe. "Hij is heel gemotiveerd. Ik kon niet vele hulp verrichten, maar heb zoveel gedaan als ik kon. Mark verdient het, hij is een groot kampioen."

Over zijn eigen gevoel tijdens de etappe zei Jakobsen het volgende: "Het is geweldig om weer op de fiets te zitten en ik bekijk het stap voor stap. Ik ga nog niet meesprinten, laat me eerst maar uitrijden en m'n vorm opbouwen. Toen ik vorig jaar viel zat ik op het niveau waar Mark nu op zit. Ik hoop daar weer op te komen."

"Ik heb tijd nodig om terug te komen en ondertussen help ik m'n ploeggenoten. Dat motiveert me en ik ben blij dat ik weer wielrenner ben."

In het peloton werd logischerwijs verheugd gereageerd op de terugkomst van Jakobsen. Daar wilde hij ook nog wel wat over kwijt. "Het is erg speciaal om te zien dat iedereen zo blij is. Met de meeste jongens in het peloton koers ik al even, dus we kennen elkaar. Ze vinden het fijn me weer te zien en dat raakt me. Ik ben ook blij hen te zien, want uiteindelijk zijn we collega's en doen we het samen."

"Wat ik verder nog wil bereiken? Nog een etappe winnen met de ploeg, dat zou heel fijn zijn. Mijn persoonlijke doel is een etappekoers uitrijden en beter worden. Ik kijk alweer uit naar morgen."

  • Mark Cavendish
  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws