Ide Schelling blikt heerlijk terug op sterke Amstel: 'Hèhè het zit erop, lekker gereden!' 

Ide Schelling kan hard fietsen en is ook niet op z'n mondje gevallen. Dat bewees hij allebei in (en na) de Amstel Gold Race.

ide schelling
  • Ide Schelling Ide Schelling

Ide Schelling is de afgelopen weken sterk aan het rijden. Hij werd al vierde in de Brabantse Pijl, liet zich zien in Parijs-Nice en voerde ook in de Amstel Gold Race weer een sterk nummertje op door geruime tijd voor een voortrazend peloton uit te rijden.

De 23-jarige Hagenees van BORA-hansgrohe had het zelf ook wel naar z'n zin gehad in Limburg. "Hèhè, het zit erop, lekker gereden!", waren z'n eerste woorden met een glimlach die aan die van stadgenoot Michael Boogerd doet denken. Hij ging uiteraard ook wat dieper op z'n sterke koers in.

"Ik ben blij dat ik als Nederlander de koers een beetje heb kunnen kleuren. Het was een mooie koers, maar ik was natuurlijk niet van plan er solo vandoor te gaan. Ik had gehoopt op een groepje om zo misschien de Cauberg te overleven. Nu zat ik stikkapot daar. Ik heb nog alles gegeven om erbij te blijven en het is supermooi dat Maximilian (Schachmann, red.) het afmaakt met een derde plek."

Voor hij solo ging zat Schelling al even met de vroege vluchters van de dag voorop toen hij daar naartoe reed vanuit het peloton. "Toen dacht ik wel even: fuck, wat doe ik hier. Die gasten zijn natuurlijk al helemaal kapot. Ik ben uiteindelijk toch maar doorgereden, uiteindelijk pakt het goed uit."

Sowieso gaat het lekker met Schelling dit seizoen, zo beaamt hij zelf ook. "Ik blijf mezelf verbazen en heb het enorm naar m'n zin! Rij je ineens met de grote mannen mee... Nou ja, ik ben zelf onderhand ook al een grote man, haha", besluit de vrolijke Hagenees met een knipoog.