De wattages van Cavendish van 6 jaar geleden vergeleken met nu: 'Hij is beter' 

De coach van Mark Cavendish laat het met de cijfertjes zien: Cav is helemaal terug!
mark cavendish

2015, zes jaar geleden. Mark Cavendish is 29 jaar en kent een topseizoen in dienst van de ploeg van Patrick Lefevere. Hij wint maar liefst 14 maal, waarvan eentje een etappe in de Tour was. Het was zijn laatste seizoen in dienst van QuickStep.

Nu, 2021 is hij terug en met 4 zeges in de Ronde van Turkije is die terugkeer een succes. Dat blijkt niet alleen uit de resultaten, maar ook uit de cijfertjes. Vasilis Anastopoulos, z'n huidige coach, heeft inzicht in z'n wattages van toen en van nu. Wat blijkt: de Brit is beter dan ooit.

"We zien dat z'n piekvermogen iets hoger is dan toen, maar misschien nog wel belangrijker: hij kan het langer volhouden. Dus dat betekent dat hij nu langere sprints aankan dan toen. Ja, hij sprint nu echt beter dan zes jaar geleden", zegt de Griekse trainer in The Cycling Podcast.

Anastopoulos focust zich natuurlijk op de cijfertjes, maar nog voor die er waren wist hij al dat Cav z'n terugkeer bij QuickStep een succes kon worden. "Toen ik 'm in december voor het eerst sprak had ik al na tien minuten door dat het wel goed zat. Het leek wel of ik met een tiener te maken had in plaats van een 35-jarige veteraan waarvan iedereen dacht dat het beste er wel af was."

Op dat moment realiseerde Anastopoulos dat hij er alles aan zou doen Cav weer top te laten presteren. "Hij had het over de afgelopen drie jaar. De fouten die hij had gemaakt. Maar in mijn ogen zijn er ook grote fouten gemaakt door de ploegen waarvoor hij reed. Zo'n groot kampioen, en ik zag het vuur in z'n ogen; ik vroeg hem me honderd procent te vertrouwen. We hebben z'n manier van trainen helemaal overhoop gegooid."

  • Mark Cavendish

Laatste nieuws