Alaphilippe net langs Roglic in Waalse Pijl: 'Pas óp de streep juichen...'

De Waalse Pijl a.k.a. 1,3 kilometer muurklimmen. Vandaag deed Julian Alaphilippe dat het beste!

julian alaphilippe
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

De vrouwen maakten er eerder op de dag wel een 'echte' koers van, maar bij de mannen was het gewoon weer wachten op de laatste keer de Muur van Huy in de Waalse Pijl - al probeerde Maurits Lammertink het met een fraaie poging in de laatste 10 kilometer vanuit de vroege vlucht.

Hij hield knap stand tot aan de voet van de Muur. Toen de Tukker eenmaal gegrepen was, zagen we het gebruikelijke beeld: afwachten en op het juiste moment timen. Dat deed Julian Alaphilippe het best, want hij remonteerde Primoz Roglic in extremis - de Sloveen ging iets te vroeg aan.

Voor Alaphilippe betekende het de derde zege in de Waalse Pijl. Uiteraard was hij daar zeer blij mee. "Dit doet me echt goed! Ik heb nog niet veel gewonnen dit jaar, dus ik had mezelf onder druk gezet om hier te winnen. En dan is het helemaal mooi om dat in de regenboogtrui te doen."

De vrolijke Fransman gooide er ook nog wat zelfspot in toen hem werd gevraagd naar het juichen - Alaphilippe juichte vorig jaar te vroeg in L-B-L en zag Roglic, de nummer 2 van vandaag, daar langszij komen. "Ik deed m'n handen pas op de streep in de lucht. Ik had ze bij wijzen van spreken met plakband op het stuur getapet, haha"

Beelden van de laatste keer Muur van Huy, met de finish

De top 10 van de dag

Nieuws
  • Cor Vos