Mollema: 'Met groepje weg voor Roche-aux-Faucons zou mooi scenario zijn'

Bauke Mollema over de laatste voorjaarskoers. Hij denkt kans te hebben, maar dat moet het wel volgens het beeld gaan dat hij hieronder schetst.

bauke mollema

De resultaten uit het verleden spreken nog niet echt tot de verbeelding voor Bauke Molllema: hij eindigde in Luik-Bastenaken-Luik achtereenvolgens 47e, 77e, 15e, 35e, 9e en 25e. Maar ondanks slechts één top 10-notering houdt Mollema de moed erin, want zoals resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst bij positieve uitkomsten, geldt dat ook voor negatieve resultaten uit het verleden.

Ooit hoopt hij dus net zo te shinen in Luik als in bijvoorbeeld de Ronde van Lombardije. "Het moet me in principe goed liggen, maar het moet wel allemaal uitkomen op zo'n dag. Ik fiets nog steeds mee en hoop nog wat jaren aan de start te staan. Wie weet? Vandaag een nieuwe kans", zegt de Groninger tegen de NOS.

Mollema heeft al wel een plannetje klaarliggen over hoe dat dan zou moeten lukken. Het is voor hem in ieder geval net mee proberen te springen met de Alaphilippes van deze wereld. "Ik moet het meer hebben van mijn taaiheid, duurvermogen en blijven gaan in de finale. Andere mannen, zoals Alaphilippe en Roglic, zijn explosiever."

"Daarom moet ik eerder met een groepje weg raken en met voorsprong aan de Roche-aux-Faucons beginnen. Dat zou een mooi scenario zijn. Of anders hopen dat het nog stilvalt na Roches-aux-Faucons, dan kan ik terugkomen en dan nog wat proberen", schetst hij twee manieren om te winnen.