Pogacar wint aantrekkelijke L-B-L: 'Ik leef de wielerdroom!'

Een mooie afsluiting van het klassieke voorjaar. Wat hebben we kunnen genieten van mooie koersen sinds de Omloop!

luik-bastenaken luik

Na alle prachtige voorjaarskoersen stelde ook Luik-Bastenaken-Luik niet teleur! Het was koers vanaf de Redoute, toen INEOS een bommetje gooide. Vanaf dat moment was het oorlog. Uiteindelijk bleken Alaphilippe, de jarige Valverde (41!), Pogacar en Gaudu na een impuls van Michael Woods op Roche-aux-Faucons de sterksten in koers.

De Canadees probeerde het op iets meer dan een kilometer van de meet nog een keer, maar kwam niet weg. Sprinten dus. Ditmaal stak Julian Alaphilippe niet de handen te vroeg in de lucht, maar hij werd wél geklopt door een Sloveen: Tadej Pogacar won de sprint, die wat te vroeg werd aangegaan door Alejandro Valverde.

Het was de eerste eendagszege voor de jonge Sloveen, die er dan ook verguld mee was. "Echt ongelofelijk. Winnen van deze namen, ik ben zonder woorden. Ik leef de wielerdroom op dit moment! We waren wel even flink teleurgesteld dat we niet mochten starten in de Waalse Pijl, maar daardoor waren we wel extra gemotiveerd. In de sprint was de wind op kop in m'n voordeel."

Hieronder zie je de top 10 van de dag. Bauke Mollema werd achtste.

De top 10 van de dag

Nieuws
  • Cor Vos