Mark Cavendish: 'Lefevere is mijn held' 

De Brit steekt z'n bewondering voor de ploegbaas van Deceuninck-QuickStep niet onder stoelen of banken en heeft ook nog mooie woorden voor Fabio Jakobsen.

mark cavendish
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish

Met vier etappezeges in de Ronde van Turkije betaalde hij Patrick Lefevere het vertrouwen al terug dat hij kreeg van de Belg die hem weer in zijn ploeg opnam na de magere jaren van Cavendish, maar de Manx Missile deed dat op de site van zijn ploeg ook nog even in niet mis te verstane woorden.

"Hij is mijn held. Lefevere geloofde als enige in mij. Ik ben hem zoveel verschuldigd. Het voelde alsof mensen me hadden opgegeven. Daarom was het ook zo emotioneel om mijn handen weer in de lucht te kunnen steken in Turkije. Om te winnen na jaren van fysieke en mentale moeilijkheden was heel bijzonder."

Bijzonder, dat is zijn band met Fabio Jakobsen ook, zo bleek uit de beelden die we in Turkije zagen. "Het was ongelooflijk om deze Ronde van Turkije met Fabio te rijden", bevestigt Cavendish. "Ik herinner me hem nog als beginnende prof en heb hem een topsprinter zien worden. Maar ik was er vorig jaar ook bij in Polen en zag hem vallen. Om hem nu weer terug bij ons te hebben in het peloton is een grote stap."