Trainer ziet oude Sagan weer terug: 'Traint ook extra bij in de regen' 

Z'n Belgische trainer is vol lof over Sagan en stipt dat aan met een paar voorbeelden.

peter sagan
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan zag z'n voorjaar enigszins in het water vallen door een coronabesmetting, maar volgens zijn trainer bij BORA-hansgrohe, de Belg Jean-Pierre Heynderickx, zien we stilaan de Peter de Grote van een paar jaar geleden weer terug. De Belg ziet dat in de Ronde van Romandië aan kleine dingetjes weer terug.

"Het valt me op dat Peter opnieuw makkelijker klimmetjes overleeft en dat hij met een kleine tussenversnelling, twee of drie krachtige pedaaltrappen, in het wiel kan zitten waar hij moet zitten", zegt Heynderickx tegen Sporza.

En wat betreft de motivatie zit het ook wel snor bij de Slowaak, volgens Heynderickx. Er waren wat vraagtekens of Sagan het profbrestaan nog wel kon opbrengen. Daarbij maakte Sagan een lastige privésituatie door met een scheiding - hij kon z'n zoontje niet zo vaak zien als hij wel zou willen.

"Sinds ik bij het team ben heb ik alleen maar een gemotiveerde Peter Sagan gezien. Iemand die altijd met goesting en overgave is blijven trainen en koersen. Vorig jaar waren we met de hele ploeg op stage in Sölden (Oostenrijk). Wie reed na een training nog een extra uurtje, in de miezerregen? Juist ja, Sagan."

Met 'de oude Sagan' weer terug aan het front verwacht de Belg veel van hem tijdens het WK in Leuven dit najaar. "3 weken geleden heb ik het parcours van het WK in Leuven verkend. Ik moest meteen aan Sagan denken. Draaien en keren, op en af, de ene bocht na de andere: positionering wordt heel belangrijk. En wie kan dat heel goed? Juist ja…"

Maar eerst start de Slowaak op 8 mei in de Giro (en de Tour). Sagan won eerder deze week al een rit in de Ronde van Romandië.