Giro | Klimmen! Alles wat je moet weten over etappe 4: Piacenza-Sestola

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat!

giro

Het parkoers, de historie en de kanshebbers

In Sestola staat Pieter Weening voor eeuwig in de annalen als etappewinnaar, al ging ‘zijn’ etappe in 2014 na de stad nog acht kilometer omhoog naar de skipistes bij de Passo del Lupo, de pas van de wolf.

In de heuvelachtige finale door de Apennijnen valt een geanimeerde rit te verwachten met misschien wel streekrijder en klimmer Luca Covilli van de Bardiani-ploeg in de vroege vlucht.

Een andere Italiaan, Guglio Ciccone, weet al wat winnen hier is. Als debutant in dezelfde Bardiani-ploeg won hij vijf jaar terug in Sestola een Giro-etappe. De renners reden toen een andere maar vergelijkbare slotklim van ruim vier kilometer dan vandaag, voordat ze vanaf de 1052 meter hoge colle Passerino via tweeënhalve kilometer over een vlakkere weg de eindstreep in het centrum bereiken.

Met de korte afdaling vóór de laatste klim ligt er voor Mollema een mooie springplank voor een aanval zoals hij in maart deed in de Trofeo Lagueglia. Wat later in de ronde zou dit waarschijnlijk een dag zijn waarop de vlucht het zou halen, maar nu kunnen we naast Mollema klassementstoppers als Simon Yates en Egan Bernal aan het front verwachten. Van hen heeft Joao Almeida op papier het beste eindschot.

Het profiel

De laatste kilometers

Als de renners de top van de Colle Passerino (4,4, kilometer aan 9,9%) bereiken, is het nog een kleine 2,5 kilometer tot de streep. Tot anderhalve kilometer vabn de finish in dalende lijn, daarna via een paar hupjes naar de meet in Sestola.

Tijdschema

Het traagste tijdschema zorgt voor een aankomst om 17.34 uur; gaan ze 40 per uur, dan zijn ze er al op 17.01 uur.