Armstrong: 'Grand-slam van drie grote rondes zou geweldig zijn voor de sport'

Lance Armstrong vindt dat het tijd wordt om een 'grand-slam' mogelijk te maken binnen de wielersport. Het idee houdt in dat een renner in staat moet zijn de drie grote rondes in hetzelfde jaar te winnen. Daarvoor zijn wel enkele aanpassingen nodig.

lance armstrong

"Zolang de drie grote rondes elk drie weken duren is het een fysieke onmogelijkheid", aldus Armstrong in zijn podcast TheMove. "Hoewel ik dat tegenwoordig ook niet eens meer durf te zeggen, als je ziet waar de jonge generatie tegenwoordig toe in staat is. Maar idealiter is de Tour drie weken en de Giro en Vuelta twee. Dan kan een renner zich daar op focussen. Een geweldige uitdaging en dat spreekt aan bij het publiek."

Ploegleider Johan Bruyneel is het, zoals wel vaker, eens met zijn voormalige poulain. "Ik ben ervoor om alle drie grote rondes twee weken te laten duren. Dat is lang zat en de beste wint ook na twee weken koers. Je bent ook gelijk van al die saaie ritten af. Helaas zal het nooit gebeuren, aangezien de macht van de ASO en het geld te groot is."

Op de vraag waarom hij als actief renner nooit een poging waagde de grand-slam te winnen, is Armstrong duidelijk. "De enige koers die Amerikanen kennen is de Tour. Het was de enige wedstrijd die belangrijk was voor de sponsoren en dus voor mij. Ik heb het nooit overwogen."

Nieuws
  • cor vos