Giro | Helse aankomst bergop! Alles wat je moet weten over etappe 17: Canazei-Sega di Ala

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat!

giro

Historie en parkoers

Halfweg de etappe rijden de renners aan de oostkant Trento binnen. Aan de noordkant van de stad, in Gardolo zijn de wijnkelders van Francesco Moser. De Trentijn droeg in zijn carrière 57 keer de roze trui. Alleen Eddy Merckx heeft dat vaker gedaan, namelijk 78 dagen.

Na de doorkomst in Trento en na 50 vrijwel vlakke kilometers belooft de organistatie spettacolo op de twee bergen rond Avio en Ala. De eerste, de Valentijns pas, wordt vanaf Avio beklommen, 16 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2%. D

e tweede klim vanuit Ala naar de finish in Sega di Ala is 11 kilometer lang tegen een hellingspercentage van meer dan 9 procent. De zevende en achtste kilometer van de klim hebben zelfs een hellingspercentage van 13 procent en biedt mogelijkheden aan renners die na de rustdag van gisteren de geest hebben teruggevonden. Nibali won hier met de etappe het eindklassement van de Giro Trentino 2013, na een aanval op Bradley Wiggins. Kan De Haai het misschien vanuit de vluchtgroep deze keer?

Profiel

Profiel slotklim

Tijdschema

Volgens het snelste tijdschema is de etappewinnaar om 16.57 binnen, bij het traagste schema is dat om 17.35.