Thijs Zonneveld: 'Alle renners zeggen dat niveau afgelopen twee jaar met sprongen vooruit is gegaan' 

Wielerjournalist Thijs Zonneveld heeft inside information.

tadej pogacar

Thijs Zonneveld was gisteren te gast in de podcast De Tribune van Sporza en deed daarin prikkelende uitspraken naar aanleiding van de Giro-zege van Egan Bernal. Volgens de journalist moet de Colombiaan uit een ander vaatje tappen om het Sloveense duo Roglic/Pogacar tegenstand te kunnen bieden.

"Hij hinkt al enige tijd achter op het niveau van Pogacar en Roglic en merkt dat hij door hen telkens wordt afgeslacht. Hij kon de Tour in 2019 winnen op een onconventionele manier. Hij viel aan en kreeg de tijd die hij pakte op de Izoard in zijn schoot geworpen. Die Tour had net zo goed gewonnen kunnen worden door Geraint Thomas. Maar hij reed nog niet tegen Roglic of Pogacar op het toppunt van hun kunnen."

Daarom was het volgens Zonneveld een verstandig besluit om de Giro te rijden in plaats van de Tour. "Bernal heeft duidelijk gekozen om Primoz Roglic en Tadej Pogacar te ontlopen en de Giro te winnen in plaats van tweede viool te spelen in de Ronde van Frankrijk. Dat is de juiste keuze gebleken. Voor mij is het meer waard om de Giro te winnen dan om derde of vierde te worden in de Tour."

Zonneveld heeft ook nog een observatie van een rondgang in het peloton huis. "Alle renners waarmee je praat in het peloton zeggen hetzelfde: de afgelopen twee jaar is het niveau met een ruk de hoogte ingegaan Dat komt voor een groot stuk door een nieuwe, jonge generatie die de top bestormt. Bernal is een exponent van een generatie net daarvoor."

Hier beluister je de hele podcast