Video | Jan Willem van Schip met nieuw futuristisch aerostuurtje in Ronde van België

En hij ging er gelijk hard mee!

jan willem van schip

De polsen naar binnen, het is een heilig adagium voor Jan Willem van Schip. De man die in Tokio goud wil pakken op de baan valt op de weg naast z'n altijd-ervoor-gaan-mentaliteit op door z'n 'gekke' stuurtje. Daar is nu een nieuwe variant van ontwikkeld door Van Schip, z'n ploeg BEAT Cycling en het bedrijf Speeco.

Van Schip en BEAT kregen groen licht van de UCI en dus reed hij met z'n Aero Breakaway Bar in de Ronde van België... je raadt het al: in de ontsnapping. Alle aandacht dus voor het stuurtje, dat door de camera's van Sporza uitgebreid werd gefilmd - je ziet de beelden hieronder. Z'n ploeg BEAT lichtte het stuurtje er ook nog even uit op Twitter en wij schreven er al eerder over. Van Schip legt in dat artikel uit wat de voordelen zijn.

De Nederlander was overigens weer Vanschipiaans aan het koersen met het stuurtje, want hij toen de vlucht van de dag bijna gegrepen was, gaf hij er nog eens een snok aan. Een massasprint kon hij niet voorkomen; Caleb Ewan won de rit. Van Schip gaat wel aan de leiding in het strijdlustklassement.

Van Schip was na afloop tevreden over het stuurtje, in het interview na de race. "Ik vind dit soort dingen mooi om te doen. En volgens mij is dit echt de toekomst, al weet ik niet of het direct navolging gaat krijgen in het peloton."