Cees Bol geveld door virus, maar niet het coronavirus: 'Wel heel erg ziek geweest' 

Een apart verhaal, geen corona, maar het was wel heftig. Sprinter Cees Bol vertelt erover - en hoe het invloed zal hebben op z'n Tour de France.

cees bol
  • Cees Bol Cees Bol

Hij begon het seizoen in Parijs-Nice zo sterk meteen indrukwekkende sprintzege in de Koers naar de Zon, maar daarna kwam de klad er een beetje in bij Cees Bol. Tot overmaat van ramp werd hij recent ook nog geveld door een virus dat hem een poos van de fiets hield.

Een virus? Dat zal het coronavirus dan wel zijn, maar zo zit het niet, vertelt de Noord-Hollander aan Wielerflits. "Het coronavirus was het zeker niet, want ik heb drie negatieve testen afgelegd. Maar ik ben er heel slecht van geweest. Ik heb negen dagen niet gefietst en ook vijf à zes dagen stevige koorts gehad. Het lijkt op een ander virus, maar dat is altijd moeilijk zeggen. Het resultaat is dat mijn vorm op dit moment helaas niet is wat het moet zijn."

Toch trekt Bol naar de Tour om daar op dagsucces te jagen. "Ik heb nog altijd een goede twee weken, hé. Het lijkt elke dag beter te gaan, dus dat geeft wel moed. Ik voel me ook echt weer gezond. Het is lastig om te zeggen wat er precies nog beter moet voor de Tourstart: ik denk eigenlijk alles", klinkt het niet direct heel positief.

"We gaan met goede moed naar de Tour. Het zal ongeveer met dezelfde jongens als vorig jaar zijn, maar dat is nog niet zeker. Het is wel duidelijk dat we met die trein over een grote troef beschikken. Ik heb vertrouwen dat we het minstens even goed gaan doen."