Oud-MotoGP-rijder in beeld om daaltrainingen aan Remco Evenepoel te geven

Krijgt Evenepoel gemotoriseerde hulp? Hieronder lees je hoe het zit!

remco evenepoel
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Na z'n zware val in het ravijn van een afdaling in de Ronde van Lombardije is Remco Evenepoel op z'n zachtst gezegd niet de beste daler van het stel nu hij weer in competitie is. In de Giro reed hij bijvoorbeeld weer tegen een vangrail, wat hem uiteindelijk tot opgeven noopte.

Evenepoel zei zelf dat hij aan díé val niks kon doen, maar gaf ook toe dat dalen wel een achilleshiel van hem is - men zal hem altijd onder druk proberen te zetten in afdalingen. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen in de toekomst wil Deceuninck-QuickStep mogelijk een motorcoureur inschakelen om hem daaltrainingen te geven.

Het oog is daarbij gevallen op Cal Crutchlow, die twee seizoenen in de MotoGP actief was (en ook een race won). De 35-jarige Brit is een van de beste vrienden van Mark Cavendish en op die manier is de link gelegd. Hij zegt tegen Sporza dat hij in gesprek gaat met de ploeg om Evenepoel te helpen.

"Dat gesprek zal inderdaad de komende weken plaatsvinden. Daarna zien we wel verder. Ik sta zeker klaar om te helpen waar dat kan. Het zou een privilege zijn om met zo een fantastische renner te kunnen werken. Vorig jaar sprak ik al met ploegleider Wilfried Peeters, we zullen zien wat de plannen nu zijn."

Crutchlow tempert de verwachtingen alvast en zegt dat hij zeker geen wonderdokter zal zijn. "Ik zal Remco eerst zelf moeten zien dalen. Hij zal in elk geval niet veel moeten veranderen. Het is niet zo dat hij stopt of heel traag gaat. De verbeteringen zullen echt in de details zitten."

Het zou voor Crutchlow niet de eerste keer zijn dat hij wielrenners helpt. de Brit zit zelf ook graag op de fiets en voorzag in het verleden uiteraard Cav al van tips, maar gaf die ook aan Geraint Thomas en Taylor Phinney.