Dumoulin Nederlands kampioen tijdrijden na sterke tweede ronde: 'Ik was overtraind, dit doet me veel'

Tom Dumoulin was in Emmen bij het NK tijdrijden de gedoodverfde winnaar en de Limburger maakte die favorietenrol ook waar, maar hij had nog flink wat te duchten van Sebastian Langeveld.

tom dumoulin
  • Sebastian Langeveld Sebastian Langeveld
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Het NK tijdrijden in Emmen werd vanavond een prooi voor Tom Dumoulin. De oud-wereldkampioen die onlangs z'n comeback maakte in de Ronde van Zwitserland bleef een verrassend sterke Sebastian Langeveld in het eerste rondje maar nipt voor; na de eerste 15 kilometer had hij een voorsprong van 4 seconden.

In het tweede rondje liep Dumoulin uit op de Leidenaar. Bij de finish na rondje twee was het verschil tussen Dumoulin en Langeveld namelijk opgelopen tot 27 seconden. Dumoulin haspelde de twee rondjes af in een gemiddelde van bijna 50 kilometer per uur.

"Lekker!", schreeuwde hij direct na de finish tegen de camera. Even later had hij een uitgebreidere reactie in huis en hij ging hij enigszins geëmotioneerd in op de afgelopen periode. "Ik had echt een goed gevoel vandaag. Sinds ik begin mei weer serieus ben gaan trainen is het alleen maar beter gegaan. In Zwitserland ging het elke dag beter."

De Limburger leek vooral opgelucht dat hij goed hersteld was van de inspanningen aldaar. "Ik was overtraind. M'n lichaam. reageerde niet meer zoals ik gewend was na inspanningen. Dat is nu weer goed. Ik zit echt weer lekker in 'n vel. Dit is goed met het oog op Tokio, maar winnen is ook gewoon winnen. In 2017 of 2018 had dit me misschien niet zo veel gedaan, maar nu doet het me wel heel veel."

Dumoulin maakte ook van de gelegenheid gebruik om wat mensen te bedanken na de zware periode die hij het afgelopen jaar doormaakte. "De mensen om me heen hebben me echt heel goed gesteund. En ik wil natuurlijk ook de ploeg bedanken. Die me alle ruimte hebben gegeven bij m'n break. Ik hoop dat ik nu weer een leukere renner ben geworden."

Hier kijk je het hele interview terug

De top 10 van het NK tijdrijden

Nieuws
  • Cor Vos