Interview | Bauke Mollema: 'Ik weet nog niet zo goed hoe mijn vorm is'

Er deden verschillende verhalen de ronde of Bauke Mollema een algemeen klassement ambieert in de Tour de France. Tijdens het online-persmoment van zijn ploeg Trek-Segafredo gaf hij niet direct uitsluitsel. "Met de ploeg gaan we voor etappezeges, maar ik ga niet zomaar tien minuten verliezen."

Mollema
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Zij aan zij met Vincenzo Nibali deed de Nederlander zijn verhaal deze middag. Zij moeten samen met Jasper Stuyven en Mads Pedersen voor succes zorgen bij Trek-Segafredo. "We hebben een sterke ploeg", opende Mollema. "We hebben Mads voor de sprint en zullen als ploeg vooral voor etappezeges gaan. Daar ga ik in principe ook voor, maar ik ben niet van plan om de eerste dagen zomaar tien minuten te verliezen. De eerste twee dagen liggen me normaalgesproken ook goed. Ik wil zien hoe goed de benen zijn. Als die goed zijn dan zal ik het blijven proberen."

In de jongste Giro d'Italia ging Mollema vol overgave voor ritzeges, maar na het meerdere keren te proberen bleef hij uiteindelijk achter met lege handen. "Het is moeilijk om grote rondes met elkaar te vergelijken. In de Giro miste ik de benen in de laatste week. Op sommige dagen heb ik toen te veel energie verspeeld, maar in het begin van de Giro was ik best goed. Ik ben weer fris en ben klaar voor de Tour de France, maar ik ben er nog niet helemaal zeker van hoe mijn vorm gaat zijn."

"De voorbereiding op de Tour was dit jaar zo kort dat ik vooral de basis heb bijgehouden."

Mollema beaamt dat de voorbereiding op de Tour de France anders is geweest dan in andere jaren. "Na de Giro was het vooral belangrijk om te herstellen. Afgelopen winter heb ik meer getraind op kortere inspanningen, maar richting de Tour heb ik niets speciaals gedaan. De voorbereiding op de Tour was dit jaar zo kort dat ik vooral de basis heb bijgehouden en reguliere trainingen heb gedaan. De laatste tien dagen begon ik me weer goed te voelen. We gaan zien hoe de benen zijn.

Mollema zoals we Mollema kennen
Nieuws
  • Cor Vos