Jakobsen: 'Het was apart om met Dylan in een koers te rijden'

Het gaat goed met Fabio Jakobsen. Zijn tanden zijn terug en hij begint zich steeds meer de oude te voelen. De zaak met collega Dylan Groenewegen blijft desondanks onopgelost.

Jakobsen
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Door het EK-voetbal moest de wielerfan er even op wachten, maar dat maakte het gesprek in de Avondetappe niet minder mooi. "Het gaat goed met me. Vandaag (gisteren, red.) ben ik langs geweest in het ziekenhuis om te kijken of de bruggen er nog goed op zaten. Dat was in orde. Er was een hoop bot weg. Vooral het bot onder mijn neus, achter mijn lip. Volledig verbrijzeld. Dat is teruggeplaatst vanuit mijn bekkenkam. Daarna zijn er implantaten ingegaan, littekens losgesneden en de bruggen erop. Ik klink vooral weer als mezelf. Je hebt die tanden nodig voor zoveel kleine dingen. Daar kom je dan achter."

Enigszins ironisch was Jakobsen te gast bij de NOS net na een etappe die werd ontsierd door valpartijen. Wellicht moeilijk om te te zien voor de sprinter. "Ik snap wat je bedoelt als je zegt dat het nog vers is, maar ik heb al wat koersen gereden en dit is niet dat ik voor het eerst word geconfronteerd met een valpartij. Ik heb er wel al een aantal voorbij zien komen, maar dat neemt niet weg dat het niet leuk is om te zien."

Na het NK

Verder vroeg presentatrice Dione de Graaff nog naar het conflict met Dylan Groenewegen. "Op het NK heb ik 'm heel de dag niet gezien, want toen zat hij in de kopgroep. Na de finish zag ik hem. Ik wist dat Timo Roosen had gewonnen, stak mijn hand uit en zei goed gereden. Het is apart om met hem in koers te rijden. We weten allemaal waar het is misgegaan. Dit laat wel zien dat we niet met elkaar op de vuist gaan, maar we zijn het ook niet eens over wat er is gebeurd. Het is zeker nog niet opgelost, denk ik."

"Ik mis de verklaring. Waarom het gebeurde? Hoe hij het gaat voorkomen? Uiteindelijk zou dat mij en andere jongens ook verder kunnen helpen. Misschien weet hij het ook niet. Iedereen is anders, maar ik heb niet de garantie dat het nooit meer gebeurt. Uiteraard zouden excuses ook helpen. Dylan wijkt van zijn lijn af en daardoor val ik, maar zelfs excuses zijn niet gekomen. Als mens vind ik dat jammer. We moeten nog vaker tegen elkaar sprinter, dus dat zou zeker helpen."

Nieuws
  • Cor Vos