Opvallende transfer in sponsorland: 'Soudal verlaat Lotto voor ploeg Patrick Lefevere'

Ook in sponsorland zijn er regelmatig transfers op te tekenen. Vandaag is daar dan ineens een heel opvallend nieuwtje de wereld in. Soudal stopt na 2022 met sponsoring van Lotto Soudal en sluit zich aan bij... het Deceuninck - Quick Step van Patrick Lefevere.

Opvallende transfer in sponsorland: 'Soudal verlaat Lotto voor ploeg Patrick Lefevere'
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Lotto Soudal Lotto Soudal

Volgens Het Nieuwsblad staat er het nodige te gebeuren op sponsorgebied, bij de twee Belgische WorldTour-teams althans. Onze zuiderburen weten te melden dat Soudal, een bedrijf dat bouwmaterialen maakt, grote ambities heeft in Frankrijk en zich daarom saillant genoeg wil aansluiten bij de ploeg van Lefevere. Immers, bij die ploeg rijdt wereldkampioen en chouchou van de Fransen Julian Alaphilippe. Het team gaat vanaf 2023 Soudal-Quick.Step heten.

Volgend jaar zal Deceuninck alvast niet meer hoofdsponsor zijn bij Lefevere en co. Komende maandag, op de tweede rustdag, maakt hij zijn nieuwe hoofdsponsor voor 2021 bekend. Dat zal overigens niet Soudal zijn, want die hebben nog een contract tot en met 2022 met de Lotto-ploeg. En Lefevere gaf ook al te kennen dat één van de sponsoren die nu al op het shirt staat, de stap naar hoofdsponsor gaat maken. Het is in ieder geval niet Lidl en de verwachting is dat het fietsconstructeur Specialized gaat zijn. Eerder maakte de ploeg al bekend dat Napoleon Games haar inbreng gaat verhogen en dat kledingsponsor Vermarc wordt vervangen door het Italiaanse Castelli, dat momenteel ook INEOS Grenadiers van kleding voorziet.

Het is trouwens niet de eerste sponsortransfer tussen beide teams. Omega Pharma sponsorde begin deze eeuw onder de merknaam Davitamon de ploeg Lefevere twee jaren, om vervolgens zich aan de Lottoploeg te verbinden. In 2012 keerde Omega Pharma dan weer terug naar Lefevere. Tot slot weet Het Nieuwsblad ook nog te vermelden dat Deceuninck wel graag in de wielersport blijft als sponsor, dus misschien hoeft men zich bij Lotto-Soudal helemaal geen zorgen te maken.

Nieuws
  • Cor Vos