Suzanne Schulting in regenboogtrui. Waait de wielertraditie over naar het shorttrack? 

Al sinds 1927 wordt de regenboogtrui in het wielrennen uitgereikt aan de wereldkampioen. Naar nu blijkt zou zomaar kunnen dat die wielertraditie overwaait naar andere sporten.

Regenboog

Shorttrackster Suzanne Schulting zette vrijdag namelijk een bericht op Twitter waarin ze in een regenboogschaatspak is te bewonderen. "Onwijs trots om in een regenboogschaatspak te trainen", schrijft ze erbij. Op de vraag van AD-journalist Thijs Zonneveld of dat normaal is in het shorttrack of dat het komt overwaaien uit het wielrennen antwoordt Schulting: "Dat laatste. Ik mag er geen wedstrijden in rijden, maar ik heb het bij het wielrennen altijd al heel vet gevonden."

Overigens is het regenboogtenue al eens eerder in het schaatsen verschenen. De excentrieke Hilbert van der Duim verscheen op het WK allround van 1983 in een regenboogpak, omdat hij zich een jaar eerder tot wereldkampioen had gekroond. Overigens bracht hem dat geen geluk, want in de race waarin hij het desbetreffende pak droeg, kwam hij niet tot zijn normale niveau.