Tour | Bauke Mollema niet te houden: solo van 40 kilometer brengt hem fraaie ritzege

Een spectaculaire overgangsetappe met veel Nederlands geweld! En met een Nederlandse winnaar: de naam is Mollema, Bauke Mollema! Helemaal onderaan hebben we ook de indrukwekkende erelijst van Mollema even voor je opgesomd.

bauke mollema
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Na de rustig verlopen etappes van gisteren en eergisteren hadden de renners er vandaag in de halve bergrit naar Quillan zin in. Het duurde twee uur voor er na een spervuur aan demarrages renners de zegen kregen.

Dat waren in eerste instantie Wout Poels en Michael Woods, die voor de bergpunten gingen. Ze reden door en kregen een groep met sterke klimmers achter zich aan. Bij die sterke klimmers ook Bauke Mollema.

De Groninger had snode plannen, want al op 40 kilometer van de streep viel hij aan en reed hij in z'n eentje een mooie voorsprong van meer dan een minuut bij elkaar. Op de top van de laatste steile klim van de dag, met de top 17 kilometer van de aankomst, was dat verschil nauwelijks geschonken.

En dus kon Bauke Mollema op zeer fraaie wijze zijn tweede Touretappe bijschrijven op zijn inmiddels behoorlijk indrukwekkende palmares. De manier waarop was ook enigszins vergelijkbaar met z'n zege in 2017, want ook toen won hij na een solo in een overgangsrit.

Palmares Mollema

Hieronder zetten we de belangrijkste zeges van Bauke Mollema voor je op een rijtje. Daar kun je mee thuiskomen hoor!

- Ronde van Lombardije (2019)
- 2 Touretappes (2017, 2021)
- 1 etappe in Vuelta (2013)
- Clasica San Sebastian (2016)
- 3e plek eindklassement Vuelta (2013)
- Puntentrui Vuelta (2011)
- 2e plek eindklassement Tirreno (2015)
- 2e plek eindklassement Ronde van Zwitserland (2013)
- 6e plek eindklassement Tour de France (2013)

In totaal won Mollema 16 koersen in zijn loopbaan. Opvallend daarbij is dat Michael Woods zich ook vaak doet gelden in de wedstrijden die hij wint...

Nieuws
  • Cor Vos