Column | Een warm pleidooi om de term 'mollemalen' op te nemen in de Dikke van Dale

Onze redacteur vindt het hoog tijd worden na gisteren, zeker gezien de woorden die het al wél hebben gehaald... Lees hieronder welke definitie hij eraan zou willen geven.

bauke mollema
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Treitervlogger. Beyoncévlieg. Swaffelen. Socialbesitas. Sukkelseks. Wordfeuden. Fish-gape. Eindbaas (gaat waarschijnklijk ook over Mollema). Piekorgasme. Valleiorgasme. Plork. Drugsezel. Robotmaaier. Zesjesklant. Range-extender. Juichaapje. Goedkopestoelenmaatschappij. Nokkievol.

Allemaal woorden die de afgelopen tijd in de (digitale) Dikke van Dale zijn opgenomen. Een blinde drugsezel met een Beyoncévliegje in z'n oog die zowel een piekorgasme als een valleiorgasme heeft omdat hij een robotmaaier swaffelt in het kader van de sukkelseks kan zien dat daar een woord ontbreekt.

Mollemalen.

Als alle bovenstaande gekkigheid de eer heeft gehad officieel uit te gaan maken van de Nederlandsche taal dan die prachtige door Thijs Zonneveld bedachte term voor het rondtrappen der pedalen van Bauke Mollema toch ook?

Mollemalen.

Het klopt precies. Er is zelfs al een website (logischerwijs met de URL mollemalen.nl). Wel een website, maar niet een officieel woord. Dat kan toch niet?! De bio van het Twitter-account van die site, waarvan ik - zo eerlijk ben ik - het idee hier jat om het op te nemen in de Dikke van Dale (maar het doel heiligt de jatmiddelen, toch?) heeft ook al wel een aardige definitie.

Mollemalen.

'Beuken, harken, slingeren, duwen, trekken, blijven gaan als je benen janken en je longblaasjes ploffen!' Zelf zat ik te denken aan: 'Met de neus in de wind en tong uit de mond de schouders op zo'n manier bewegen dat je fiets er zo hard van gaat rijden dat je de ene na de andere wielerwedstrijd wint'.

Mollemalen.

In de Dikke van Dale. Nu. Dus hup Neerlandici, voorovergebogen over de typemachine met de tong uit de mond heftig schuddend met de schouders dat woord toevoegen aan jullie woordenlijst. De Nederlandse taal is niet af zolang mollemalen er geen deel vanuit maakt!