HomeOlympische SpelenTokio | Wielrennen op de Olympische Spelen volgen vanuit buitenland

Tokio | Wielrennen op de Olympische Spelen volgen vanuit buitenland

De Olympische Spelen gaan bijna van start voor onze wielrenners, die van 24 juli tot en met 28 juli actief zijn op de mountainbike en met de tijdritten en wegwedstrijden. Daarna is het tot het einde van de Spelen aan de BMX-ers en de baanwielrenners. Maar de Olympische Spelen vallen zoals altijd midden in de zomervakantie. Dus wat als je op vakantie bent en toch de wedstrijden van de Nederlandse topsporters niet wilt missen? Hieronder wat gouden tips!

Net als in Nederland worden natuurlijk ook in het buitenland de Olympische Spelen uitgezonden. Maar het nadeel aan de buitenlandse uitzendingen is dat de focus niet ligt op onze Nederlandse toppers. Bovendien is buitenlands commentaar vaak slecht te begrijpen.

Wil je de Nederlandse wedstrijden kijken vanuit het buitenland, dan wordt het echter lastig. Vaak krijg je dan te maken met een zogeheten geoblokkade met een melding die je wellicht bekend voor komt: ‘Deze livestream is niet beschikbaar op uw locatie’.

Zo’n geoblokkade krijg je te zien vanwege uitzendrechten. De NOS heeft bijvoorbeeld alleen betaald voor uitzendingen in Nederland. Probeer je de uitzending vanuit het buitenland te zien, dan is dat vanwege die beperkte uitzendrechten niet mogelijk.

Tóch Nederlandse uitzendingen in het buitenland kijken

Gelukkig is er een manier om geen enkele wielerwedstrijd te missen in het buitenland. Zelfs mét Nederlands commentaar kun je bijvoorbeeld onze Marianne Vos en Harrie Lavreysen zien strijden voor het goud bij hun onderdeel. Het enige wat je hoeft te doen, is streamingdiensten laten denken dat je gewoon vanuit Nederland de uitzendingen wilt kijken.

Klinkt misschien ingewikkeld, maar met behulp van een VPN (virtual private network) is het redelijk eenvoudig. Dat werkt als volgt: met een VPN-verbinding kun je al je internetverkeer via een extra server laten verlopen. Aan de kenmerken van die server ben je vervolgens herkenbaar op het internet. Eén van die kenmerken is het IP-adres. En dat is een belangrijke, want aan de hand van je IP-adres bepalen streamingdiensten je locatie.

Staat de VPN-server waarmee je een verbinding inschakelt in Nederland, dan lijkt het net alsof je gewoon vanuit Nederland de Olympische Spelen wilt volgen. Daarmee kun je dus alles volgen zoals je in eigen land gewend bent.

Een VPN kiezen

Om een VPN-verbinding in te schakelen, heb je een abonnement nodig. Deze zijn er zowel betaald als gratis, dus het hoeft je niets te kosten. Het is echter wel aan te raden om voor een betaalde VPN te gaan, omdat de internetsnelheid daarbij erg goed is. Niets is zo frustrerend als een vastlopende stream. Stel je voor dat het net tijdens een spannende finish gebeurt…

Je kunt daarom beter kiezen voor VPN-aanbieders met snelle streams. Dan hoef je geen seconde te missen van onze ruim 20 wielrenners, BMX-ers en mountainbikers die in actie komen op de Olympische Spelen! Zal het Mathieu van der Poel lukken om goud te halen op de mountainbike?

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Alpecin-Deceuninck onthult selectie voor de Ronde, Jasper Philipsen blijft thuis

Zoek zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen niet naar Jasper Philipsen. Alpecin-Deceuninck onthulde zopas...

Jan Bakelants ziet wegvallen Van Aert niet als voordeel voor Van der Poel: ‘Een vergiftigd geschenk’

In zijn column voor Het Laatste Nieuws kijkt Bakelants vooruit. "De Ronde ziet er...

Wout van Aert sneert op subtiele wijze naar cameraploegen die aan ziekenhuis bivakeren

Voor wie de voorbije dagen onder een steen geleefd heeft: Wout van Aert is...

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Meer zoals dit

📸 Belgen trekken in gloednieuw shirt naar de Olympische Spelen in Parijs

Deze zomer vormt Parijs twee weken lang het decor van de Olympische Spelen. Zowel...

Victor Koretzky wint MTB-testevent, Mathieu van der Poel pas 28e

De toppers uit het mountainbikecircuit zijn dit weekend afgezakt naar Élancourt, een gemeente op...

🎥 Puck Pieterse neemt je mee op verkenning op het olympische MTB-parkoers: ‘Opgelet voor plankje!’

(Bijna) alle toppers uit het mountainbikecircuit zijn dit weekend afgezakt naar Élancourt, een gemeente zo'n...