Tokio | Dit zijn de starttijden van Anna, Annemiek en Tom in de tijdrit

Voor de vrouwen wordt het wel echt even de wekker zetten!

tom dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Woensdag staan zowel de olympische tijdrit voor de vrouwen als mannen op het programma. De renners en rensters rijden een rondje dat net als de wegwedstrijd om het Fuji International Speedway-circuit draait. De vrouwen leggen het rondje één keer af (22,1 kilometer), mannen twee keer (44,2 kilometer).

Vanochtend maakte de UCI de starttijden bekend. In de vrouwenwedstrijd start Annemiek van Vleuten als eerste Nederlandse om 11.58 uur plaatselijke tijd (4.58 uur Nederlandse tijd. Anna van der Breggen start als laatste rijdster om 12.06 uur plaatselijke tijd (5.06 uur Nederlandse tijd).

Bij de mannen is Tom Dumoulin de enige Nederlandse deelnemer. Hij begint 15.56 uur plaatselijke tijd (8.56 uur Nederlandse tijd) an z'n olympische droom. Filippo Ganna gaat om 16.10 uur (9.10 uur Nederlandse tijd) als laatste van start. Wout van Aert start als een na laatste deelnemer anderhalve minuut voor hem.

Favorieten als Rohan Dennis, Primoz Roglic en Kasper Asgreen starten net als Dumoulin, Van Aert en Ganna in de laatste startgroep. Remco Evenepoel start om 14.59 uur (7.59 uur Nederlandse tijd) in de tweede startgroep, met daarin ook nog sterke(re) renners als Alberto Bettiol en Rigoberto Uran.

Nieuws
  • Cor Vos