Tokio | Laurine van Riessen uit ziekenhuis: 'Mijn uitje van de dag is een tripje naar de wc'

Laurine van Riessen hoopte eremetaal bijeen te rijden op de Olympische Spelen, maar in de voorronde van de keirin kwam ze hard ten val. Weg toernooi.

Riessen

Bij de valpartij liep Van Riessen verschillende verwondingen op. Ze had een kleine bloeding in haar hersenen, brak meerdere ribben en brak eveneens haar sleutelbeen. "Met goede pijnstilling gaat het een beetje op en af", vertelde ze tegen het Algemeen Dagblad. "Ik val steeds even in slaap, word weer wakker en voel me een beetje wazig. Alles schijnt mooi gebroken te zijn, mijn ribben en sleutelbeen zullen waarschijnlijk weer goed aan elkaar groeien. Mijn hoofd had een soort bloedinkje, dat is gecheckt vanmorgen (gistermorgen, red.) en is gelukkig niet groter geworden. Van de schaafwonden voel ik ook niet veel, maar die ribben zijn best pittig."

Van Riessen probeert er het beste van te maken in het Japanse ziekenhuis. "Ik voel me niet alleen hier, in mijn ziekenhuiskamer, Onze eigen dokter komt langs, de Japanse doktoren zijn heel aardig. Nu bestaat mijn tijd uit onderzoekjes, half slapen en ik zal komende tijd even de tijd nemen iedereen terug te appen. Ik heb ontzettend veel berichtjes gekregen. Mijn uitje van de dag is een tripje naar de wc, met rolstoel en alles. Ik heb de beelden teruggekeken en het viel eigenlijk wel mee, was niet zo’n hele hard crash. Maar ik kwam net verkeerd neer. Met die Engelse ook nog bovenop me, ik denk niet dat dat heeft geholpen."